Transformatie van Fraterhuis van start ná notariële overdracht

Goed nieuws voor de kopers en belangstellenden van een woning in het Fraterhuis in Reusel: de langverwachte transformatie gaat eindelijk van start! Zodra alle kopers van de woningen naar de notaris zijn geweest voor de overdracht, kunnen de voorbereidingen voor de sloopwerkzaamheden beginnen. De sloopwerkzaamheden zullen plaatsvinden in verschillende fasen, waarbij de veiligheid en zorgvuldigheid voorop staan. De volgorde van de werkzaamheden is als volgt:

1. Asbestsanering: Als eerste stap wordt het asbest in het gebouw gesaneerd om een veilige werkomgeving te waarborgen voor alle betrokkenen.

2. Verwijderen bestaande begane grondvloer: Vervolgens zal de bestaande begane grondvloer worden verwijderd om ruimte te maken voor de aanstaande transformatie.

3. Inzagen/slopen bestaande wanden: Daarna zullen de bestaande wanden worden ingezaagd en gesloopt, om plaats te maken voor de nieuwe indeling en structuur van de woningen.

We kijken ernaar uit om dit spannende hoofdstuk samen met alle betrokkenen aan te gaan. Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen en aankondigingen op onze projectwebsite.

Ook in het Fraterhuis wonen? Dat kan! Hoekwoning A is nog beschikbaar! Voor de snelle beslissers hanteren wij een vraagprijs van €395.000 V.O.N. t/m week 15 – 2024. Op de pagina Woningen zie je de actuele beschikbaarheid van de woningen. Is er een bouwnummer vrij? Dan kan je direct gratis en vrijblijvend een optie aanvragen bij de verkoopmakelaar, Nathalie van Gisbergen Lommers Makelaars te Reusel. https://nathalievangisbergen.nl/

Voortgang van nieuwbouwproject Fratertuin: 22 huurappartementen en ontmoetingsruimte

In de tuin van het Fraterhuis bouwen we nieuwbouwproject “de Fratertuin”, bestaande uit 22 huurappartementen en een ontmoetingsruimte. De bouw vordert gestaag ondanks de uitdagende weersomstandigheden van de afgelopen maanden. In samenwerking met Woonstichting Zaligheden is na de bouwvak in september 2023 begonnen aan dit project.

Op dit moment bevinden we ons in de fase waarin het metselwerk van de begane grond wordt uitgevoerd en de breedplaatvloeren voor het dak worden gelegd. Het storten van deze vloeren staat gepland voor half april. Met de geplande bereiking van het hoogste punt eind april, staat ons een belangrijke mijlpaal te wachten. Direct daaropvolgend zal de afbouwfase van start gaan, waarmee we weer een stap dichter bij de voltooiing van dit prachtige project komen.